Rólunk

A blog 2017-ben jött létre akkor azzal a céllal, hogy megörökítsem a kisállatos mindennapjaimat. Aztán, ahogy az érdeklődésem egyre inkább a hulladékcsökkentés felé fordult, a blog is új színezetet kapott; majd folyamatosan újabb és újabb témák merültek fel, és rájöttem, ezt egyedül nem lehet megvalósítani.
Szeretnénk megmutatni, hogy nemcsak úgy tehet az ember a környezetéért, ha kiköltözik vidékre és önellátó életmódot folytat. Célunk egy olyan fórumot alakítani, ahol minden témába vágó társadalmi kérdésről normális hangnemben beszélgessünk, legyen az felsőoktatás, menstruációs szegénység vagy felelős állattartás.
És akik a blog mögött állnak:

Maraffai Szilvia

Huszonéves, tanárszakos hallgató vagyok. Már egészen kicsi koromtól fogva írással szerettem volna foglalkozni, és a környezettudatosság mindig érdekelt, így sok kezdetleges próbálkozás után eljutottam a Fülemüléig és a blogolásig. Bár, ha előre tudom, hogy ez mennyi munkával jár, lehet, bele sem kezdek.

Tóth Dorottya, vagyis Frenchmama

Huszonéves anyuka vagyok, Lolóval, az 1 éves kislányommal, a francia papájával és egy tacsival osztom meg a mindennapjaim. Igyekszem környezettudatosan vezetni a háztartást, szelektíven gyűjtünk, igyekszünk nem sok dobozos kaját venni, kevesebb, de minőségi holmit viselni, a gyerkőcnek másodkézből beszerezni a ruháit, mosható pelenkát használunk 3 hónapos kortól és nemrég egy intimkelyhet is beszereztem -ezek a ‘furcsaságok’ nekem abszolút beváltak, úgyhogy mindenkit csak bátorítani tudok legalább egy próba erejéig! 🙂

Tóth Enikő