Aquaflex hüvelysúly

Ma a hüvelysúlyok egy másik típusát szeretném nektek bemutatni. Az előző bejegyzésemben olvashattatok a négydarabos szettről, amelynek minden egyes tagjának más a tömege, így a hüvelyizomzat erősségétől függően használhatjátok őket.

neen1.jpg

Az Aquaflex hüvelysúly esetében két különböző méretű, behelyezhető test közül választhatsz. A vastagabb gyengébb, a vékonyabb erősebb izomzathoz. Ezek kinyithatók, és tetszés szerint bele lehet helyezni a négy hozzá járó súly valamelyikét vagy akár az összeset egyszerre. Jár hozzá egy 5, egy 10, és két 20 grammos, így a maximálisan elérhető súly 55gramm.

neen3

A hüvelysúly teste nagyon hasonlít a tamponéhoz mind színben, mind formában, ezért sok nőnek nem lesz idegen. Egyszerű, vékony műanyagból készült. Ami szerintem hátrány, hogy nem ártott volna vastagabbra tervezni a falát. Nyilván a célnak így is tökéletesen megfelel, használat során ez gondot nem jelenthet. A masszív doboza, amit a képen láthattok, megvédi a külső behatásoktól.

neen4

Nagyon ötletesnek tartom, hogy mindenki magának állíthatja össze, milyen tömegre és formára van szüksége: így a nagyon gyenge izomzattal rendelkező nők is könnyen nekikezdhetnek a gyakorlásnak. Pontosan ezért tökéletes kezdésnek tartom, hiszen akár súly nélkül is használható. Viszont az összsúly kevés az Elanee hüvelysúly 72 grammjához képest (igen, az a 1,7 gramm is nagyon sokat számít), így akinek erős az izomzata, és ezért komolyabb kihívásokra van szüksége, az ne ezt válassza.

neen2

Használata hasonló az előzőekben bemutatott Elanee hüvelysúlyhoz. Tisztítani inkább fertőtlenítő tablettával/folyadékkal ajánlott.