Ruby

Most egy olyan kelyhet hoztam, aminek megvásárlásával nemcsak te jársz jól, hanem adományozol is egy olyan lánynak, akinek nemhogy kehelyhez, hanem eldobható menstruációs termékekhez is alig lenne esélye hozzájutni. A menstruációs szegénység egy létező jelenség, sajnos hazánkban is; ez nem egy olyan dolog, ami csak távoli, afrikai országokban lehetséges. De egy Rubycup megvásárlásával most ilyen szegény, afrikai lányoknak segíthetsz, hogy ne maradjanak ki az iskolából, amikor a tanulás szinte az egyetlen lehetőség a kitörésre.

A Rubycup két méretben és öt színben kapható: átlátszó, kék, rózsaszín, lila és piros. Illetve időszakosan kapható a képen is látható fekete. A kehelytestbe bele van írva a kehely márkája.
Egy lebomló zacskóban érkezik és egy egyszerű pamuttáskában. Ha a Ruby oldaláról rendeltek, azt mindenképpen tartsátok szem előtt, hogy trackszám nélküli levélként küldik, és ezért lassan érkezhet.

Kisméret Nagyméret
kehelytest hossza 46 mm 51 mm
szár hossza 19 mm 17 mm
teljes hossz 65 mm 68 mm
átmérő 40 mm 45 mm
teljes kapacitás 24 ml 34 ml
kapacitás a léglyukakig 19 ml 24 ml

A kisméret nekem teljesen bevált. Kényelmes, könnyen nyíló kehely, ami nem vándorolt fel. A nagyméret viszont felmászott, de nem is ez volt az igazi gond, hanem a szára, amiben nem lehetett rendesen megkapaszkodni, mert folyton lecsúszott róla az ujjam. Akkor sikerült levennem, amikor sikerült eléggé lenyomni ahhoz, hogy elérjem a kehelytest alját.

Pontosan a szára miatt a kis méretet alacsony, közepes és magas, de nem nagyon magas méhszájhoz, a nagy méretet pedig alacsony, de nem túl alacsony és közepes méhszájhoz ajánlom inkább. De kezdőkehelynek is tökéletes lehet, hiszen középkemény, könnyen nyílik és vannak léglyukai. Magashoz is működhet, ha nagyon megtetszik, de mindenképp kalkuláld bele, hogy nem lesz egyszerű a levétel.

Maraffai Szilvia

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.