Körömvágás malac módra

Képzeljétek magatok elé életetek egyik legnagyobb fizikai és szellemi kihívását!
Megvan?
Jó, akkor szorozzátok be hárommal!
Gratulálok, most már tudjátok, milyen érzés egy tengerimalacnak körmöt vágni.
Egy tengerimalac mellső lábain 4-4, a hátsón 3-3 ujj található, vagyis összesen tizennégy. Nekem van öt tengerimalacom, szóval tizennégyet meg kell szorozni öttel, úgyhogy hetven darab körmöcskét kapunk. Vagyis nekem nem is igazán kell már a pokolra jutnom, havonta előre levezeklem minden rossz cselekedetem. Az előtörlesztés pedig a sheltie és az alpaka malacka hajvágása, de ez egy külön történet.
Szóval. Körömvágás. Maga a borzalom. Nem tudom, melyikünknek rosszabb: nekem vagy a malacoknak. A páromat ilyen szempontból használhatatlan: sem lefogni nem meri a disznajokat, sem levágni a körmüket. Úgyhogy maradtam én öt malac ellen.
Na, magát a körömvágást minimum egy perc hiszti előzi meg. Ez idő alatt próbálom a kiszemelt áldozatot olyan pózba helyezni, hogy az mindkettőnk számára a legfájdalommentesebb legyen. Vagyis ne harapja le a fél karomat.

Ha jobb kedvük van, akkor petrezselyemmel tömöm őket, akkor viszonylag gyorsan végzünk. Már amikor. Mert egy csokor petrezselyem elfogy ám, mire 14 körmöcske végére érek. Ha pedig hisztis hangulatuk van, akkor olyan visítást rendeznek, hogy szinte várom, mikor telefonálnak a szomszédok a rendőrségnek, hogy itt nagyipari állatkínzás zajlik.
Eskü, nem is értem, miért nem tengerimalac-visítást választottak szirénának. Garantálom, hogy a legmegátalkodottabb bűnözőbe is belefagyna a szar a rémülettől.
És mire a 70 körmöcske végére érek, legalább egy óra eltelt. És utána még öt sértődött disznajt is kell engesztelni…
Úgyhogy jól gondold meg, ha kisállatot szeretnél, mert nemcsak cukik, hanem idegesítők is tudnak ám lenni. És tengerimalacból legalább kettő kell…

Maraffai Szilvia
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.