OrganiCup

A mai napra az OrganiCupot hoztam bemutatni: ez egy dán kehely, ami Magyarországon is kapható az Ecco-Verde oldalán, de beszerezhető a német Amazonon, illetve a gyártó saját oldalán is. A cég sokszor szervez nyereményjátékokat, ezért is érdemes követni őket Facebookon, illetve gyakran hirdetnek akciókat. Ezen túl olyan szervezeteket támogatnak, amik egy ma is nagyon széleskörű problémával foglalkoznak: a menstruációs szegénységgel. Erről itt olvashattok bővebben (https://www.organicup.com/blog/our-work-with-ngos/).
Az OrganiCup egy nagyon ötletes megoldással csökkentette minimálisra a csomagolási hulladékot. A kehely egy egyszerű, barna papírdobozban érkezik, aminek a belsején olvasható a használati utasítás! Ezen kívül még jár hozzá egy egyszerű kis pamuttáska is a tároláshoz.

Két méretben és áttetsző színben kapható.

A B
Átmérő 40 mm 45 mm
Hossz 65 mm 70 mm
Kapacitás 25 ml 30 ml

A kehely négy, viszonylag nagy léglyukkal rendelkezik, ezért a vákuum is gyengébb. A kehely külső falába bele van ütve a kehely neve; erről mindenképpen megismerheted, nem hamisítványt kaptál.

Rövid, rugalmas szára van, de a rajta található redők miatt könnyen meg lehet benne kapaszkodni, és elég puha ahhoz, hogy ne zavarjon, ha kilóg. Viszonylag vastag pereme van, ami ezért keményebb magánál a kehelytestnél. Ez a nagyméretnél egyeseknél problémát okozott, mert az erős hüvelyizomzat összenyomta az alját, ezért nem tudott rendesen kinyílni.

A kisméretet ajánlom alacsony, közepes és magas méhszájhoz egyaránt, de nagyon magashoz csak óvatosan, mert a kehely csak 6,5 centi. A nagyméret pedig közepes és magas méhszájhoz lehet jó.
Nekem mind a két méret bevált, de az A méret kicsit jobban. Mivel ez tényleg középkemény kehely, ezért kezdőknek is bátran ajánlom, mert könnyen kipattan és a szára miatt könnyű kivenni is. A nagyobb méretet nem ajánlom erős hüvelyizomzathoz, mert összeroppanhat; de a nagy léglyukai miatt és a puhább test miatt jó lehet olyanoknak, akik a keményebb kelyhektől görcsöltek.
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.