Főnix Dekoráció

Mivel az oldal egyik fontos céljául tűztem ki a magyar kézművesek bemutatását, a sort egy számomra nagyon kedves készítővel kezdeném: a Főnix dekoráció mögött álló Mózes Albertinával.
Munkái az első pillanattól elvarázsoltak, pedig akik ismernek, tudják, hogy nem szoktam túlzásba vinni a dekorációs termékek vásárlását. Sajnos a lakásunk fekvése és az életvitelünk is olyan, hogy csak a legkeményebb növények élik túl, pedig nagyon szeretném virágokkal körül venni magam. Ezt az érzést pótolják Mózes Albertina munkái a vidámságukkal és szépségükkel. Ezért döntöttem úgy, hogy vele nyitom meg az új rovatunkat.
Ha valaki ránéz a Facebook oldalára, egyből láthatja, hogy a meghatározó vonal az esküvői dekoráció. Én mégis karácsonyi díszek keresése közben találtam rá: szerettem volna, ha nemcsak a szokásos, tömeggyártott gömbök díszítik a karácsonyfámat, hanem valami egyedi, valami, amin megakad az ember szeme és személyesebbnek érzem. Végül is mégis ez volt az első, párommal együtt töltött karácsony.
Szóval szembejöttek Albertina csodás díszei, én pedig megtaláltam, amit kerestem.

 

Valószínűleg nem véletlen, hogy az ő munkái fogtak meg a legjobban: imádja a telet, a havat és a karácsony hangulatát – ahogy ő mondta, csillámpor folyik az ereiben, ami meg látszik ezeken a szépségeken.
Akkor is hozzá fordultam segítségért, amikor apám meghalt, és szükségem volt valamire, ami rá emlékeztet, és arra, hogy ki akarok és ki nem akarok lenni. Ez az ő emlékére készült:

Aztán a húsvétról már nem is merek szólni.

Mint oly sok művész, Albertina is kiskorában kezdte: őt és nővérét az apai nagymamájuk tanította gobelinezni és hímezni, aztán egy időre eltávolodott a kézműveskedéstől. A változást a 2010-es év hozta. Albertina édesapja méhész és évekig készített karácsonyra méhviasz lapokból készített gyertyákat, de ebben az évben elfogyott a lelkesedése. Így Albertina a korábbról megmaradt pár lapból gyertyákat készített, és a pozitív visszajelzések és az alkotás örömének hatására úgy döntött, tavaszra is készít valamit. Így követték a méhviaszgyertyákat sókerámiadíszek, majd a gyöngyök és szatén szalagok – stilizált virágokat kezdett készíteni, először minták alapján, majd elkezdte megtervezni a saját ötleteit. Közülük az első a tulipánforma, amit használ, mert négy évvel ezelőtt nem talált olyat, amivel meg lett volna elégedve.

Visszatérve az esküvői dekorációkra: Albertina legfőképpen ezekkel foglalkozik, de ez nem tudatos választás volt. Először lakásdekorációs termékeket készített, aztán felkereste egy menyasszony azzal a kéréssel, hogy készítsen egy menyasszonyi csokrot, ami három részre hullik, ha eldobja. Aztán egy másik hölgy esküvői asztaldíszek készítésére kérte fel. Végül 2016-ban átszervezte a munkásságát, mert rájött, hogy a szatén virágai esküvőkön sokkal inkább megállják a helyüket. Végül egy meghívók készítésével foglalkozó úr meghívta társkiállítónak a 2016-os Őszi Esküvői Kiállításra, ami teljesen elvarázsolta.

Szatén virágokon kívül most a csillogó-villogó menyasszonyi övekkel esett szerelembe. Egy öv elkészítése gyakran 5-6 órát is igénybe vesz, de ahogy fogalmazta, ő egy tipikus szarka, aki imádja csillogó dolgokat.

Albertina vállal egyedi kéréseket is, de csak alapos átgondolás után. Úgy gondolja, hogy az esküvő számos nő életében a legfontosabb napok egyike, és ebben résztvenni hatalmas felelősség, hiszen itt nincsen második felvonás és nincs lehetőség azt mondani, hogy holnap majd jobb lesz. Ettől függetlenül szereti a kihívásokat; nemrég egy strasszos párta elkészítésére kapott felkérést.
Bátran ajánlom nektek a Főnix Dekorációt, ha valami egyedire és szépre vágytok. Albertina minden alkalommal, amikor vásároltam tőle, kedves volt és rugalmas; amikor tanúbizonyságot tettem arról, hogy annyira értek a színekhez, mint egy elefánt a szökdécseléshez, akkor is türelmesen segített. Tényleg az a típus, akihez az ember szívesen visszajár, mert maximálisan segítőkész és komolyan veszi, amit csinál.

Maraffai Szilvia

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.