Pápá, Rozsomák

Akik korábban követték a blogot, azok tudhatják, hogy ősz végén a párom talált egy sünit az árokban. Állatorvosi tanácsra nem engedtük el, mert nem érte el az átteleléshez szükséges súlyt. Ha valaki nem emlékezne rá, itt egy kép róla.

Érdekes – és büdös – egy pár hónap volt vele. Elneveztük Rozsomáknak az X-men után szabadon, akkora karmai voltak. És hát valljuk be, ha egy kicsit nagyobb volna egy sünnél, minden hezitálás nélkül feltépte volna a torkunkat, amikor nem szolgáltattuk időben a vacsorát. Nem egyszer röhögtük könnyesre magunkat, amikor valamelyikünk próbálta megetetni – nagyon félve, nagyon óvatosan, védve a fontosabb szerveinket –, ő meg igazi ragadozó módjára a kezünket vette célba.
Most pedig eljött az idő, hogy elengedjük. Megvallom, vegyes érzéseim vannak: egyrészt jó lesz végre, ha nem bűzölög itt nekünk és nem kapok minden etetésnél szívgörcsöt, másrészt azért hiányozni fog, hiszen az életünk része lett. Furcsa ezt mondani, de igen. Mindenesetre egy életrevaló figura, biztos vagyok benne, hogy megállja majd a helyét. Holnap besétálunk a közeli erdőbe, elengedjük és fájdalmas búcsút veszünk Rozsomáktól.
Annak viszont nagyon örülök, hogy segíthettem egy ilyen fontos, védett állatnak a túlélésben. Itt találhattok egy remek összefoglalót arról, hogy mit lehet tenni, ha sünt találtok: mikor szorulnak segítségre és mikor kell őket békén hagyni. Ne menjetek el egy segítségre szoruló állat mellett, de tegyétek ezt felelősen. Ha tehetitek, inkább egzotikus állatokhoz értő állatorvoshoz vigyétek, de az állatkert is segítségetekre lehet.

 

Maraffai Szilvi

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.