Monthlycup

Ezúttal egy svéd kelyhet hoztam bemutatni, a Monthlycupot. A kehely egy zacskóban érkezik, egy pamuttáskával és egy többnyelvű használati útmutatóval. Jelenleg három méretben: nagy, kicsi és mini kapható, és csak átlátszóban. Amiről mindenképpen megismerheted: a kehelytestbe bele van írva, hogy www.monthlycup.com. Ha ez nincs benne, akkor nagy valószínűséggel hamisítványba futottál. Biztonságosan Magyarországon az Emillán vásárolhatod meg.

mini kicsi nagy
átmérő 37 mm 43 mm 47 mm
hossz szárral 55 mm 65 mm 65 mm
hossz szár nélkül 45 mm 55 mm 55 mm
kapacitás 15 ml 22 ml 34 ml

A mini méret elég hiánypótló a piacon, kifejezetten tiniknek való, de alacsony méhszájú, gyenge vérzésű nők is használhatják. Középkemény kehely; a pereme kicsit masszívabb, ami megkönnyíti a felhelyezést, míg maga a kehelytest elég puha. Mivel pici, így szűz lányoknak könnyebb lehet a felhelyezése – de mindenképpen fontos szem előtt tartani ekkor is a lányok méhszájának magasságát. Hasonlít a dél-afrikai Mina kehelyre, amit kifejezett kislányoknak gyártanak és olyanoknak adományoznak, akik a menstruáció miatt gyakran kimaradnak az iskolából (olykor már 9-10 évesen), mivel nincsen pénzük menstruációs termékekre. Szóval bátran ajánlom olyan lányoknak, akik betét (és tampon) helyett egy másik alternatívát választanának és elég bátornak érzik magukat hozzá.

 (felül a mini, alul a kisméret)

Nekem a kisméret tetszett a legjobban, könnyen és egyből kipattant. V-alakja miatt nem mászott fel annyira mint más, hasonló méretű kelyhek. A nagyméret már jobban felment, így nagyon magas méhszájjal inkább egy másik kelyhet ajánlanék elsőre.
Nagy léglyukai vannak – főleg a kicsinek –, ezért a vákuum gyenge, így kevesebb az esélye, hogy görcsöket okozzon. Az egyetlen, ami nem tetszett benne, az a szára. Ha nagyon felmászik a kehely, akkor nehéz benne megkapaszkodni.

(felül a kisméret, alul a nagy)

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.