Pop-in

A legelső és leggyakrabban használt pelusunk, szóval róla tudok a legtöbbet nyilatkozni.
A kislányom 3 hónapos kora óta használjuk; az egész úgy kezdődött, hogy az első hónapokban felhalmozódott pelenkamennyiségtől sokkot kapva elkezdtem alternatív megoldások után nézni. Teljesen beszippantott a mosipelenka dolog, bár eleinte egy kukkot sem értettem belőle.  (A különböző típusokról másik írásban fogunk megemlékezni.) A mamaklubokba, ahonnan kölcsönözni lehet, sose jutottam el, így kitörő örömmel dobtam a Brendonban a kosárba életünk első mosipelusát (teljesen véletlenül láttam meg), egy babamintás Pop-Int. (Bal felső.)

pale

Kábé úgy izgultam, mint egy szűzlány (pedig nem is nekem kell hordani J), de a vásárlás másnapján bevetettük. Tudni kell, hogy fő szempont volt a vásárlásnál, hogy AIO vagy AI2 (all-in-one vagy all-in-2) legyen, számomra ezek tűntek ismeretlenül a legkönnyebben kezelhetőknek, ami a leginkább hasonlít az eldobhatóra. A Pop-in egyméretes (illetve van újszülött méret ezen kívül), vagyis az elején lévő patentokkal  állítható méretre. 3 hónaposan volt azt hiszem a 2. patenton, most, 1 évesen pedig teljesen ki van nyitva. 1 éves 2 hónaposan:

pelenka2

Szerelem lett első látásra, nem csak szép, de okos is J. Nagyon könnyű feladni a gyerekre, még a ficergőkre is, hiszen pontosan ugyanaz az „alaprajza”, mint egy eldobhatónak . Kiválóan teljesített a saját bambuszbetétjeivel  (illetve a bébiplüss is jól szuperált, a bambusz azért jobban szív), mely négy ponton a külsőbe patentolható,  egészen a 8-9. hónapig, amikor is elkezdtünk ázni  – ez megfelelő pluszbetéttel orvosolható.
A saját betétje mellett a prefoldtartó fülekbe belecsúsztatható bármilyen betét, tetra, és ami a legjobb, hogy (valószínűleg a combgumik kialakításának köszönhetően) nem sodródik össze az egész egy kis hurkává a gyerek lába között – mint ahogy azt pl. a gDiapersnél tapasztaltam, nagyon szépen tartja 3-4 órán át is a formáját, kellő mennyiségű és minőségű betéttel nehéz kiázni belőle.
Turbózáshoz van egyébként sajátmárkás éjszakai betétjük, én még nem próbáltam, de nagyon szeretném.

pelenka3

Negatívumok:

– lassan szárad, bár ez pl. távfűtéses lakásban, mint a mienk, nem akadály, egy éjszaka alatt simán megszáradnak a betétek is. Gyenge fűtésnél, átmeneti időszakban beletelik egy napba is.

– nem a legolcsóbb kategóriás (7-8 ezer új állapotban, 3-4 használtan)

– limitáltak a színek és a minták. Mi V2-est használunk kizárólag, de ahogy láttam, a V1-esek sincsenek nagyon fantáziával eleresztve. Műgyűjtők tuti, hogy hamar ráunnak a márkára J

– sokan mondják, hogy a gumija nagyon megnyomta a babájuk bőrét –az enyémen is látszik néha, de nem vészes. Ha valaki nagyon aggódós anyuka ilyen téren, tegyen egy próbát, mielőtt bevásárolna belőle.

 

Frenchmama

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.