Fültisztító

Ma egy olyan dologra próbálok alternatívát mutatni, ami elsőre kis problémának tűnhet: a műanyag fülpiszkálók.
Persze, mondhatnánk, hogy kis probléma, de gondoljunk csak bele egy négytagú család fogyasztásába. Egy fültisztítós dobozban általában 200 darab műanyag pálcika található, plusz a műanyag doboz/zacskó, ami benne van. Ha egy négytagú család minden tagja csak minden második nap használ, az 730 kis műanyag pálca, ami mellé 4 műanyag henger/zacskó társul. És ez csak egy család.

Szóval ennek a nem is olyan kicsi problémának a megoldására több alternatíva is van. Egyik az, hogy zuhanyzás után törölközővel kitöröljük a fülünket.
Megmondom őszintén, lehet, nekem nagyon fura a fülem, de sosem éreztem azt, hogy eléggé meg tudom tisztítani egy törölközővel, ezért mindig visszanyúltam a fülpiszkálóhoz. Illetve a fülpiercingek is nehézséget okoztak.

A másik alternatíva a lebomló fültisztító. Én most a Masmi termékét hoztam, mert ez volt itthon (a párom ragaszkodik a hagyományos fültisztítóhoz). Picit drágább a hagyományos, műanyag fültisztítónál, de cserébe:

  • 100%-ig lebomlik, mivel csak pamutból és papírból készül
  • FSC papírból készítik (vagyis felelős erdőgazdálkodásból származik, nem pusztítanak érte természetes erdőket)
  • a pamutvégek megfelelnek a Global Organic Textile Standardnek.
  • Doboza papírból készült, egyedül a teteje műanyag.

Szóval ez egy jobb alternatíva a műanyag fültisztítónál, hiszen lebomlik és sokkal kevesebb műanyaggal jár. De ezt ugyanúgy le kell gyártani újra és újra. Úgyhogy kerestem egy ennél tartósabb verziót, és így jutottam el a Lamazuna Oriculihoz. Annyira egyszerű szerkezet, hogy arra gondolok, miért nem én találtam ki.

Egy egyszerű, bambuszból készült pálca, ami a végén hajlított – egy ügyesebb ember faraghat magának fából is. De én maradok ennél a verziónál. Tökéletesen kiállta a piercing-próbát is, könnyen be lehet nyúlni az ékszerek alá megtisztítani az alattuk lévő területet. Nekem sokkal tisztább érzésem van utána, mint a vattás verzió után. Szóval nálam egyelőre ez nyert: tartós, lebomló és gazdaságos. Az Ecco-Verde oldalán lehet kapni kb. 1700 forintért, ami elsőre soknak tűnhet, de hosszútávon visszahozza az árát.
És egy nagyon fontos végszó: soha, semmilyen fültisztító pálcát ne vezessétek a hallójáratba, mert károsodást okozhat!
Maraffai Szilvia
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.