Lamazuna

Mint tudjátok, amennyire lehet, igyekszem környezetbarát módon élni, de nálam több okból is kizárt, hogy házilag készítsek el olyan dolgokat, mint kézkrém, fogkrém, szappan és társai. Egyrészt idő- és affinitáshiány, másrészt nem bízom abban, hogy ugyanazt a minőséget kapom, mintha egy erre szakosodott gyártó termékét vásárolom meg. Mivel különösen rosszak a fogaim, biztosan nem fogok rajtuk kísérletezni. Ezért keresek olyan gyártókat és kézműveseket, akik megfelelő minőségű termékeket tudnak nyújtani a lehető legkörnyezetbarátabb módon. Ilyen ígéretes cég számomra a Lamazuna is, aminek több termékét is górcső alá fogom venni, köztük a száraz fogkrémüket, a száraz dezodort és a sampont. Cruelty free (azért azt vegyük figyelembe, hogy az orvosi szilikont sajnálatos módon minden esetben tesztelik állatokon, csak ezt a szilikongyártó cégek intézik), vegán és nagyon figyelnek a csomagolásra. De erről majd a következő bejegyzésben, most jöjjön a kehely.
A Lamazuna cup két méretben is kapható, Magyarországon a Ecco-verdénél elérhető, akár ingyenes postával. (Tudom, hogy maga a cég nem magyar.)
Ami elsőre feltűnt, hogy nagyon puha. A nagy méret a legpuhább kehely, amivel valaha találkoztam. Pontosan ezért ajánlom olyanoknak, akik extrém görcsökkel küzdenek, illetve hajlamosak húgyúti fertőzésekre. Hátulütője, hogy erős hüvelyizomzat esetén nehezen nyílhat, vagy összeroppanhat. Persze ez nem evidens, nekem is meglepően könnyen kinyílt.

Itt a mérettáblázat:

1-es méret 2-es méret
kapacitás 23 ml 30 ml
átmérő 42 mm 46 mm
hossz 47 mm 52 mm
Alacsony, közepes és magas méhszájhoz egyaránt alkalmas lehet, de nagyon magas méhszájnál okozhat problémát a levétele. Nekik inkább a Mermaid cupot ajánlom, amiről a következő bejegyzésben fogok írni.
Mind a formája, mind a szára egyedi, ezért is voltam baromi kíváncsi, mennyire működőképes. Azt kell mondanom, hogy valamit nagyon eltaláltak. A szárában könnyű megkapaszkodni, könnyedén kinyílt és könnyű volt kivenni. Egy nagy előnye a puha kelyheknek, hogy kiszedéskor véletlenül sem fog újrakeletkezni a vákuum, így még könnyebb a kivétele, és biztosan fájdalommentes.

Tudom, hogy ez egy mellékes információ, de a tatyója baromi jó. Masszív, nem sajnálták belőle az anyagot és tényleg tökéletes a tárolásra.

 

Maraffai Szilvia

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.