Fleur

A Fleurcup Franciaországban készül két méretben, már csak átlátszóban a hozzám hasonló színes kelyheket szerető nők legnagyobb sajnálatára. Viszont jó hír! Magyarországon most kapható pár színes példány az Emilla oldalán, illetve itt beszerezhetitek az átlátszó változatot is.

Szóval a Fleurcup 2009 óta van a piacon, és ha valaki rápillant a Facebook oldalukra, láthatja, hogy micsoda rajongótábort sikerült összegyűjteniük. Ami egyébként nem is csoda, mert egy jó kehely. Olyannyira, hogy nem igazán van szükségük reklámokra, hanem a jó hír, a minőség viszi a maga útján.

Itt találhatjátok a méreteket:

Kicsi Nagy
Kehelytest hossza 47 mm 52 mm
Szár hossza 23 mm 18 mm
Átmérő 41 mm 46 mm
Teljes kapacitás 25 ml 35 ml
Kapacitás léglyukakig 20 ml 29 ml

Szóval már csak átlátszóban gyártják, pedig korábban több színben is kapni lehetett; pontosan azokban, amikben az amerikai Lena cupot. Cserébe nagyon olcsó, és elég sokaknak beválik, ezért jó alternatíva lehet azoknak, akik az anyagiak miatt szeretnének váltani, a színek nem érdeklik, esetleg még szkeptikusak, valóban jó dolog-e kelyhezni. A TPE MeLunával szemben, ami szintén kapható Magyarországon a Müller drogériákban és hasonló árkategóriában mozognak, sokkal rugalmasabb, és mivel 100% orvosi szilikon, hosszabb a várható élettartama is.

Persze, mint minden esetben, itt is megvan az esélye, hogy valakinek nem válik be, mert nyomja vagy annyira felmászik, hogy nehezen tudja leszedni, esetleg a szárával lehetnek problémák; de a többség csöndben élvezi a jótékony hatásait. Mindenki teste más.
Mint láthatjátok, én színes Fleuröket szereztem magamnak – nem is én lennék, ha nem. Bal oldalon a nagyobbik méret, jobbon pedig a kisebbik.

A kisméretet bátran használhatja bárki, viszont a nagyméret nagyon alacsony méhszájnál nem fog működni. Illetve nagyon magas méhszájnál okozhat problémát, hogy a harang alakja miatt felmászhat; így aki teljesen biztosra akar menni, az lehet, jobb, ha mással próbálkozik.
Szerintem nagyon kényelmes, bár hallottam már olyat, hogy valakit nyomott, talán a pereme miatt; illetve az érzékenyebbeket a szára zavarhatja. Ebben az esetben lehet vágni belőle, ugyanakkor azzal is számolni kell, ha felmászik, akkor nehezebb lesz kiszedni.
Maraffai Szilvia
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.