Pár szó az intimkelyhekről és a Merula

Sziasztok!

Most, hogy a blogomnak szeretnék egy kicsit komolyabb arculatot hazudni, elindítom az intimkelyhes és mosható betétes rovatot, amelynek célja, hogy segítsen a nőknek kiválasztani a számukra legmegfelelőbb menstruációs alternatívát.
Fél éve váltottam az eldobható termékekről tartósakra, és azt kell mondanom, hogy a kettő teljesen más minőséget képvisel. A görcseim teljesen megszűntek, nem kell többé félnem az átázástól. Azt hiszem, nem kell mesélnem a szagokról, amik az eldobható termékek használata során keletkeznek: ezek is ugyanúgy megszűntek, ahogy az előbbiek. Persze, ezt kevesen hiszik el, de nem célom őket meggyőzni: pár hónap használat után erre rájöhet magától, aki akar.
A megfelelő intimkehely választásához az alábbi tényezőket kell figyelembe venni: méhszáj magassága (ez a legeslegfontosabb), a görcsök és a vérzés erőssége, hüvelyizomzat erőssége. Illetve rendkívül fontos, hogy a kehely, amit veszel, 100% orvosi szilikon legyen! Ez alól pár kehely képez kivételt: a TPE (pl. MeLuna) és a gumi (pl.Keeper).
Persze, a gyártók előszeretettel írják fontos paraméternek a kort, a szülések számát, esetleg a magasságot és testalkatot, de valójában ezek nem sokat jelentenek. Ismerek olyan többgyerekes anyát, aki simán használja az apró kelyheket is. Sokkal fontosabb, hogy mennyire erős a hüvelyizomzat: ugye ez intimtornával fejleszthető.
No, de térjünk is a lényegre. A mai posztban a Merula nevű kelyhet szeretném nektek bemutatni, ami  az egyik személyes kedvencem.

Jöjjenek a száraz tények:

A kehely szájának átmérője: 40mm
A kehely középen lévő legszélesebb pontjának átmérője (kívül): 46mm
Teljes hossz (fogantyúval): 72mm
A kehely hossza a fogantyú nélkül: 39mm
A kehely kapacitása: 38ml
Keménysége: 60 shore

Gyártási helye: Németország

És… vegán termék.

Természetesen 100% orvosi szilikon

Hat alapszínben lehet kapni: zöld, sárga, rózsaszín, kék, ice, fekete.

Ezek mind kaphatóak Magyarországon az Emilla oldalán.

Szóval ez egy kemény kehely, ami azt jelenti, hogy ha görcsölős vagy, nem ez a legjobb választás. Illetve nem a legegyszerűbb a felhelyezése sem, igényel egy kis gyakorlást, de ha egyszer megtanulod, olyan, mint a biciklizés. Mindenesetre Ella csatornáján találhatsz hozzá egy kis segítséget.
Az alapszíneken kívül limitált példányokat is lehet kapni, de azokat mindig csak egy adott forgalmazó oldalán. Nagyon szép a lila Merula, amit a Tassenzeit oldalán kaphattok meg Ausztriából. A szürke és piros Merulát pedig Németországból szerezhetitek be.
Több okból is szeretem ezt a kelyhet annak ellenére, hogy a kezdetek nem alakultak a legjobban; a Kámaszútra összes pozícióját elpróbáltam, mire rájöttem, hogyan is nyílik a drága. Nekem baromi magasan van a méhszájam, ezért a kelyhek szeretnek eltűnni a világ végére, így a Merula fogója maga a megváltás. Nem kell szenvedni, hogyan kapaszkodjak bele, egyszerűen beakasztom az ujjam a létrába, és már kinn is van. Elég nagy a kapacitása, így erős menstruációhoz is ajánlott, akár a tizenkét órát is kibírja, amíg a testben tartózkodhat.

Itt tartom fontosnak megjegyezni, hogy a vér nem érintkezik levegővel a vákuum miatt, így nem kezd el bomlani, mint egy tamponban. A Merulának nincsenek léglyukai, ezért a vákuum erősebb, mint léglyukas társainál, szóval kicsit nehezebb kiereszteni. De legalább atombiztos, gyenge hüvelyizomzat esetén is tartja magát.

Minden méhszájmagasságnál egyarán használható: létrájának köszönhetően magasnál is egyszerű a levétele és mivel a kehelytest ugyan szélesebb, de rövid, ezért alacsonynál is bátran ajánlhatom. A létrájából igény szerint vágható. Nekem szerencsére nem kellett megcsonkolni.

Szóval ajánlott:

– bármilyen méhszájhoz
– olyanoknak, akik nem vagy alig görcsölnek
– erős a vérzésük és ezért nagy kapacitásra van szükségük
– aki nem adja fel az első próbálkozás után.

Maraffai Szilvia

Itt pedig Ella videója:

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.