Lunette

Szavazásra bocsátottam, melyik kehelyről írjak: a Lunette-ről vagy a Lily Originalról. A Lunette hazai népszerűségét mutatja, hogy annak ellenére, hogy a Lilyről kevesebb beszámoló érkezik, mégis róla kértek infókat.
Szóval ez a kehely távoli nyelvrokonainknál, a finneknél készül. A cég abszolút megbízható: ha akár a kehellyel, akár a táskával történik valami rendeltetésszerű használat és fertőtlenítés mellett, akkor kicserélik. Két méretben és öt féle színben kapható, egyik szebb mint a másik:

lunette1

(Forrás a Lunette oldala.)

Jelenleg nincs magyar viszonteladójuk, viszont akár a saját oldalukról, akár a német Amazonról beszerezhető, ez utóbbin ingyenes szállítás is elérhető egy bizonyos összeg felett. Én is innen szereztem a sajátomat, a másikat pedig használtan vettem. (Igen, vehetsz használt kelyhet is, semmi bajod nem lesz tőle.)

Száraz tények:

Lunette 1 Lunette 2
Átmérő 41 mm 46 mm
Hossz szárral 72 mm 72 mm
Hossz szár nélkül 47 mm 52 mm
Kapacitás 25 ml 30 ml

A kelyhekhez ilyen aranyos szaténtatyó jár és magára a kehelyre is rá van írva, hogy Made in Finland, illetve az, hogy Lunette:

Lunette3Lunette2

Mindkét méret egyaránt jó lehet magas és közepes méhszájhoz is, a kettes viszont nem ajánlott nagyon alacsonyhoz, mivel jó eséllyel kilóghat maga a kehelytest is, nemcsak a szára.
A nagyobbik méret megdöbbentően kemény a kicsihez képest, ezért görcsölősöknek kezdésnek nem a legjobb választás. Viszont a léglyukai meglehetősen nagyok, így a vákuum sem annyira erős.

Lunette4

Nekem a nagyobbik méret lett a kedvenc. Szeretem a kemény kelyheket, mert azonnal kipattannak és nem kell velük origamizni. Egyszer „megmentette” az életem, mert aznap, amikor megjött, haldoklott a nyuszim, és pikkpakk fel tudtam helyezni anélkül, hogy ellenőrizgetnem kellett volna, kinyílt-e, így szinte végig Palika mellett lehettem. Úgyhogy a kettes erős hüvelyizomzattal is tökéletes választás. És nem is mászott fel túlzottan, így nem kellett lehalászni.

Lunette5

Az egyesről szintén nem tudok semmi rosszat mondani, de nem lett a kedvencem. Ha hasonló méretű kehelyre van szükségem, leginkább az 1-es méretű Eco cupomhoz nyúlok. Az én ízlésemnek túl rugalmas a Lunette 1 szára, ami egy kicsit megbonyolítja a leszedést, de valószínűleg egy közepesen magas méhszájnál ez semmiféle problémát nem okoz.

Lunette6

Tanuló kehelynek is tökéletesek, mivel használatuk nem okoz különösebben feltörést, könnyen nyílnak és viszonylag könnyen beszerezhetők.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.